Permanente Haarreductie

Feiten en fabels over duurzaam ontharen

‘100% Glad en haarvrij’

Instituten die claimen dat je volledig glad en haarloos door het leven gaat na hun behandeling lichten je vals voor. Wij zijn liever eerlijk: na een behandeltraject (gemiddeld 6 tot 10 behandelingen) kan je een gemiddelde haarreductie behalen van 75 tot 90%. Dit is mede afhankelijk van het te behandelen huidgebied, kleur huid en haren, eventuele hormonale disbalans etc.

LR Helemaal Huid-2791-min

‘Laserontharen is effectiever dan ontharen met IPL’

Dit is een wetenschappelijk onderbouwd feit. Laserlicht is een geconcentreerde lichtbundel op één golflengte, IPL is een lichtflits die een reeks van verschillende golflengtes bevat. Vergelijk het met een schot met hagel van een geweer en een schot met een revolver (één scherp gerichte kogel die doel treft). Lang niet alle golflengtes van IPL-licht zijn bruikbaar om haren te bestrijden. Daarnaast kan dit licht onbedoeld andere weefselstructuren opwarmen. Daarom is IPL-licht bij een getinte huid niet veilig, in tegenstelling tot laserlicht, waarbij het goed mogelijk is om alleen de haren te verwarmen, zonder het omliggende weefsel aan te tasten.

‘Laserontharen is veel sneller dan elektrisch epileren’

Ja, het proces van laseren zelf is snel, sneller dan bijvoorbeeld elektrisch epileren. De tijd die het echter kost om binnen een bepaald huidgebied vrijwel alle haren een keer ‘geraakt’ te hebben, wordt er niet korter door. Haren hebben nl. een groeifase, een uitvalfase en een rustfase. Daarom kost het gemiddeld al snel 16 tot 18 maanden tijd om op een bepaald huidgebied alle haren één keer in de groeifase geraakt te hebben. In de tussenliggende tijd zal de haargroei zichtbaar verminderen en uitdunnen. Duurzaam ontharen is, zowel met laser als elektrisch epileren, een proces dat tijd kost.

Janine is naar haar afstuderen als huidtherapeut gevraagd om docent nascholingen te worden bij het Kwaliteitscentrum van de ANBOS. Met enkele collega’s heeft zij het nieuwe cursusmateriaal voor de nascholing Ontharingstechnieken samengesteld en verzorgt zij de nascholingen. Op deze manier kan zij haar kennis niet alleen delen met het team, maar ook met veel andere collega’s.

Elektrische Epilatie – Wanneer?

In bepaalde gevallen is ontharen met één van onze lasers niet mogelijk of niet (meer) effectief. Hierbij kun je denken aan:

  • blond, grijs of rood haar;
  • medicatie of ziektebeelden waarbij ontharen met laser niet verantwoord is;
  • heel dunne haren of donsharen;
  • restbeharing na lasertherapie.
 

In deze gevallen gebruiken onze ontharingsexperts elektrisch epileren met de veilige, geavanceerde en computergestuurde Apilus Junior en Apilus Junior 3G apparatuur.

In de praktijk merken wij dat er veel vragen zijn over elektrisch epileren. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet:

‘Elektrisch epileren heb ik jaren geleden gedaan en het was pijnlijk. Dat wil ik niet meer.’

Elektrisch epileren is een complexe vaardigheid, waarvoor veel oefenuren vereist zijn. Bij elektrisch epileren wordt een probe (een fijn naaldje met een beschermlaagje) langs de haarschacht in de huid gebracht. Deze ‘insteek’ is nauwelijks waarneembaar, mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan. Deed de insteek vaak pijn? Dan zegt dat iets over de vaardigheden van de behandelaar. De apparatuur die wij gebruiken is veilig en zodanig in te stellen, dat wij vrijwel elk discomfort kunnen verhelpen. Elektrisch epileren blijkt zo voor veel van onze cliënten goed te verdragen.

LR Helemaal Huid-2792-min

‘Ik heb vlekjes / littekentjes overgehouden aan elektrisch epileren’

Bij het behandelen met onveilige of verouderde apparatuur, op een te hoge stand, met een niet bij de haar passende probe, verkeerde insteek (te diep of ondiep, verkeerde hoek etc.) kan er zeker wat misgaan. Onze ontharingsexperts beschikken over ruime kennis en ervaring en onze apparatuur is veilig. Hiervoor hoef je bij ons niet bang te zijn.

‘Elektrisch epileren kost zoveel tijd, dat heb ik niet.’

Permanente haarreductie kost tijd. Elektrisch epileren kost meer tijd, aangezien elke haar individueel moet worden behandeld. Laserontharing is, zeker bij grotere huidgebieden, een veel snellere methode en wordt als comfortabeler ervaren. Dit geldt voor Soprano laser behandelingen, waarbij de huid rechtstreeks wordt gekoeld door de behandelkop zelf. Deze kan afkoelen tot 4 graden Celsius. Alsmede voor de Quanta Thunder MT laser behandelingen. Hierbij wordt de huid gekoeld met koude lucht vanuit de Zimmer Cryo, die in sterkte kan worden aangepast aan het huidgebied.