Microneedling met SkinPen

Huidverbetering en huidverjonging zijn binnen handbereik dankzij de geavanceerde microneedling behandelingen met de SkinPen. Dit is de meest innovatieve methode op dit gebied is microneedling. Deze gepatenteerde en baanbrekende technologie heeft de manier van huidverbetering met microneedling radicaal veranderd. De SkinPen is zodanig geprogrammeerd, dat de snelheid van de pen steeds wordt geoptimaliseerd voor het huidgebied dat behandeld wordt.

Daarnaast wordt met de SkinPen de naalddiepte bepaald door de cartridge, dit is het opzetstukje met medisch chirurgische, minuscule naaldjes. Deze is nieuw voor elke behandeling, dus voor eenmalig gebruik. Je kan je voorstellen dat de naalddiepte uitermate precies is, juist door het eenmalig gebruik. Bij elke andere microneedling pen wordt de diepte bepaald op het apparaat zelf. Vanuit de pen wordt de diepte dan ‘gestuurd’ naar het opzetstukje. Dat gebeurt bij behandeling één, maar ook bij behandeling duizend. Juist daardoor zijn (sterke) afwijkingen in naalddiepte meer regel dan uitzondering.

Dit zijn voor ons de hoofdredenen geweest om voor microneedling over te stappen van de Dermapen IV (waarover we op zich al tevreden waren) naar de perfectie van de SkinPen.

Microneedling met de SkinPen: wat is het eigenlijk?

Microneedling is een niet-invasieve behandeling waarbij microscopisch kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om op gecontroleerd wijze microverwondingen te creëren. Deze microwondjes stimuleren het natuurlijke herstelproces van de huid, waarbij collageen en elastine worden aangemaakt om een gladdere, jonger ogende huid te bevorderen. Daarnaast wordt de werking van keratinocyten, huidcellen die een cruciale rol spelen in huidverbetering en pigmentatie, geoptimaliseerd. Ze gaan daardoor weer het ‘gewenste’ gedrag vertonen.  De SkinPen is toonaangevend apparaat op het gebied van microneedling. Het unieke ontwerp heeft de veiligheid en effectiviteit van microneedling naar nieuwe hoogten getild.

c424dad6-9502-489a-ac02-e3ace9658330

Indicaties voor microneedling met de SkinPen

SkinPen microneedling is geschikt voor een breed scala aan huidindicaties, waaronder:

  1. Fijne lijntjes en rimpels: SkinPen helpt de huidtextuur te verbeteren door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  2. Littekens: Zowel acne littekens als andere soorten littekens (striae bijv.) kunnen met SkinPen worden behandeld, omdat het de huidstructuur egaliseert (ook bij ‘oude’ littekens) en het herstelproces stimuleert.
  3. Pigmentatieproblemen: SkinPen kan helpen bij het vervagen van hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en melasma (zwangerschapsmasker) waardoor de huid egaler wordt.
  4. Verslapping: De behandeling helpt bij het verstrakken van de huid door de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen, wat leidt tot een stevigere en jeugdigere uitstraling.
  5. Algemene huidtextuurverbetering: Voor degenen die streven naar een algemene verbetering van hun huidtextuur en -toon, kan SkinPen helpen bij het bereiken van een frissere en stralendere huid.

Voordelen van SkinPen ten opzichte van andere microneedling systemen

  1. Medisch klasse apparaat: SkinPen is wereldwijd het enig medisch gecertificeerde microneedling apparaat en beschikt over het FDA keurmerk. Dat betekent dat het voldoet aan zeer strenge veiligheidsnormen en uitsluitend wordt toegepast door getrainde en gecertificeerde professionals, wat de veiligheid van de behandeling verhoogt.
  2. Individueel aanpasbaar: De diepte en intensiteit van de naaldjes kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de indicatie en de patiënt, waardoor een gepersonaliseerde behandeling mogelijk is. Superveilig, want in tegenstelling tot alle andere microneedling systemen, wordt via de cartridge de naalddiepte bepaald (altijd nieuw per cliënt en behandeling). De intelligente SkinPen bepaalt aan de hand van het weefsel de snelheid en past deze waar nodig aan.
  3. Minimale downtime: De hersteltijd na een SkinPen behandeling is over het algemeen korter dan bij meer invasieve procedures, waardoor je vrijwel meteen weer je dagelijkse activiteiten kan oppakken.
  4. Nauwelijks bijwerkingen: SkinPen heeft een lager risico op bijwerkingen en complicaties in vergelijking met sommige andere behandelingen, dankzij de geavanceerde technologie en de precieze controle die het biedt.
  5. Resultaten op de lange termijn: Omdat SkinPen de natuurlijke herstelprocessen van de huid stimuleert, ‘stapelen’ de resultaten in de loop van de tijd, onder meer door een gestage toename van collageen- en elastineproductie.

Microneedling met de SkinPen is toepasbaar op elke huidskleur en kan, met de nodige voorzorgsmaatregelen, zelfs in de zomer worden toegepast. Door een veilige, effectieve en gepersonaliseerde aanpak te bieden, heeft SkinPen bewezen een krachtpatser te zijn voor een egalere, stralende huid, zonder de risico's van meer invasieve procedures. SkinPen laat je huid herleven!

Voor een persoonlijk advies of microneedling met SkinPen geschikt voor jouw huid en wensen is, vinden wij een Observ huidscan en huidtherapeutisch consult noodzakelijk. We nemen letterlijk een kijkje ‘in’ je huid. De huidtherapeut stelt aan de hand daarvan een persoonlijk behandelplan voor je op. Wanneer je besluit over te gaan tot de geadviseerde kuur, worden de kosten van het consult in mindering gebracht.