Probleemhuid

Over grotere en kleinere huidproblemen

Welke huidproblemen kunnen we bij Helemaal Huid behandelen?

  • Acne: in veel van haar gedaantes. Denk hierbij aan de zogenaamde puberacne (acne vulgaris), maar ook acne die (veel) later ontstaat of de gevolgen van een acnehuid, in de vorm van littekens. Wij werken ook samen met huisartsen en dermatologen wanneer naast behandeling medicatie noodzakelijk wordt geacht;
  • Rosacea en dermatitis perioralis (clownseczeem): hiervoor hebben onze huidtherapeuten alle know-how in huis. Janine heeft daarnaast stage gelopen bij de Rositta Kliniek om nog meer kennis op te doen over de behandeling van rosacea. Janine heeft haar huidtherapeutische kennis aan haar praktijkervaring gekoppeld en op die manier haar eigen, integrale visie op de behandeling van rosacea ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk om binnen 4 tot 6 maanden een veel gezondere huid te krijgen. Hiervoor zijn diverse aanpassingen nodig op het gebied van de behandeling van je huid thuis, aanpassingen in het voedingspatroon, aangevuld met behandelingen in de kliniek. Elke vorm van rosacea en / of dermatitis is uniek, dus ook het behandelplan dat hierbij het beste past. Ook de gevolgen van rosacea (blijvende roodheid) kunnen we behandelen.
  • Couperose, spinnaevi en ontsierende rode en blauwe (been)vaten. bloedblaasjes: met onze geavanceerde vaatlasers en Nd:YAG laser maken wij hier binnen 2 tot 4 behandelingen korte mee;
  • ‘Plekjes en bultjes’: onze huidtherapeuten kunnen bijvoorbeeld fibromen (steelwratten), verruca sebhorroica (ouderdoms’wratten’), talgklierhyperplasie en goedaardige bindweefselbultjes verwijderen. Hiervoor wordt coagulatie of curretage toegepast.  We starten altijd met een huidtherapeutisch consult om de juiste diagnose te kunnen stellen, contra indicaties uit te sluiten en de best passende interventie, in samenspraak met jou vast te stellen.

Doel van behandeling van huidproblemen

Het is niet altijd mogelijk om jouw huidprobleem voor 100% op te lossen. Een huidziekte zoals rosacea is in principe chronisch, waardoor deze altijd weer kan opvlammen onder invloed van bijv. leefstijl, stress en andere uitlokkende factoren.

Wat onze huidtherapeuten en huidspecialisten wél voor jou kunnen betekenen:

  • (veel) draaglijker maken van jouw huidprobleem;
  • minder zichtbaar maken van jouw huidprobleem;
  • nieuwe uitbraken of huidbeschadiging voorkomen door het herstellen van de huidbarrière, het wegnemen van triggers en hierdoor het huidbeeld (veel) egaler en rustiger maken.

Sommige van deze behandelingen komen (deels) voor vergoeding in aanmerking door uw aanvullende zorgverzekering. Onze huidspecialisten wijzen je hierin graag de weg.

Uiteraard zijn we voor alle behandelingen die via de zorgverzekeraar worden vergoed, gecontracteerd door zorgverzekeraars.

Resultaten van deze behandelingen

Wij zijn er sterk van overtuigd, dat voedingspatroon of gebrek aan bepaalde voedingsstoffen en stress een grote rol kunnen spelen bij het ontstaan en de instandhouding van huidproblemen. Daarom kiezen we voor een totaalbenadering. De samenwerking tussen jou en de behandelaar levert vaak snellere en betere resultaten op. En dat motiveert om door te gaan.

Hoe Helemaal Huid voor jou en mét jou samenwerkt

Als je voor het eerst bij ons komt, maken wij een huidscan met onze geavanceerde apparatuur. Tijdens het consult ligt de focus van de metingen en onze vraagstelling volledig op jouw huidvraag of -probleem. Vervolgens maken wij in samenspraak een behandelplan op. Overigens: we verwijzen door naar een ander specialisme (huisarts, dermatoloog of fleboloog) als we denken dat je daar (in eerste instantie) beter geholpen kunt worden.

Het behandelplan is vrijblijvend en behelst een vervolgtraject, meestal een combinatie van thuisbehandeling en behandelingen bij ons in de kliniek. Vervolgens beslis je of dit bij je past. 

Wil je korte metten maken met die onrustige, problematische huid? Waarom zou je nog langer wachten? Wij maken het u gemakkelijk: direct een afspraak inplannen voor de eenmalig extra voordelig huidscan in combinatie met een kennismakingsbehandeling.

Wilt u nog wat meer informatie? Bel dan met één van onze huidspecialisten.

Wilt u afrekenen met die onrustige, problematische huid? Waarom zou u nog langer wachten? Wij maken het u gemakkelijk: direct een afspraak inplannen voor de extra voordelige Mac Huidscan en kennismakingsbehandeling!