Huidverjonging

Huidverjonging: er wordt veel over gezegd en geschreven, maar wat betekent dit eigenlijk? Als huidexpert en huidtherapeut met meer dan 20 jaar ervaring, ondersteund door een wetenschappelijke opleiding, heb ik hierop mijn eigen visie ontwikkeld.

Ik ben 49 jaar en nee, ik heb niet meer de huid van een 25- of 35-jarige. Wel heb ik een huid die over het algemeen stralend en gezond oogt. Ik krijg er ook regelmatig complimenten over. Zelf heb ik tot nu toe niet gekozen voor botox of fillers om dit te ondersteunen. Wel onderga ik binnenkort een ooglidcorrectie aan mijn bovenste oogleden (dat vind ik al spannend genoeg). Ik ben niet voor of tegen injectables, maar bij mij past het niet. Ik merk dat wellicht daardoor onze kliniek ook meer vrouwen aantrekt die (al dan niet bewust) kiezen voor andere, meer natuurlijke methoden.

Een grondige hekel heb ik aan het woord ‘anti-ageing’. We worden namelijk allemaal ouder als we het geluk hebben gezond te blijven. De huidige willekeurige 40-jarige of 60-jarige vrouw lijkt nog maar weinig op een 60-jarige uit pakweg 1975. Onze leefstijl, budget, omgevingsfactoren en milieu, mode en de razendsnelle ontwikkelingen in gezondheidszorg hebben ons uiterlijk veranderd. Daarom spreek ik veel liever over ‘positive ageing’.
Om hier vorm aan te geven, heb ik een aantal programma’s ontwikkeld en uitgebreid getest. Deze zijn specifiek gericht op huidproblemen en huidzones, die elk om hun eigen aanpak vragen. Mijn ervaring heeft geleerd, dat wanneer technieken, ingrediënten en voedingsstoffen complementair aan elkaar zijn, je veel betere resultaten kunt behalen.

Ik ben te nuchter en te eerlijk om je ‘gouden bergen’ te beloven. Maar wanneer je een realistisch verwachtingspatroon hebt, lukt het ons deskundige team van huidspecialisten en huidtherapeuten regelmatig om verwachtingen te overtreffen!

Egale en stralende huid (bij pigmentatieproblemen)

Allereerst is het belangrijk om een goed onderscheid te maken tussen oppervlakkig en dieper gelegen pigment in de huid.

Onder invloed van hormonen (bijv. anticonceptiepil, zwangerschap), UV-licht, huidbeschadiging en littekenvorming kunnen pigmentproblemen ontstaan. Relatief het eenvoudigst om te behandelen zijn oppervlakkige pigmentaties. De huidtherapeut kan vaststellen om welke vorm van pigmentatie het gaat.

Hiervoor zetten wij een combinatie van therapeutische mogelijkheden in:

  • Lasertherapie - bij oppervlakkige pigmentatie op één of enkele plaatsen
  • LED therapie- ter ondersteuning en acceleratie (als procesversneller)
  • Speciale peelings – waardoor de pigmentophopingen ‘uiteen vallen’
  • Ondersteunende producten
  • Camouflerende producten
  • UV-protectie

De huidtherapeut zal eerst vaststellen om welke vorm van pigmentatie het bij jou gaat. Aan de hand daarvan stelt de huidtherapeut een behandelplan op. Alle programma’s zijn inclusief:

  • producten ter ondersteuning en voor thuisgebruik;
  • voedingssuppletie;
  • regelmatige therapie in de kliniek
  • coaching via e-mail, Messenger en WhatsApp

Egale en stralende huid

Small programma (3 maanden)

Egale en stralende huid

Medium programma (3 maanden+)

Egale en stralende huid

VIP programma (6 maanden)

Afhankelijk van jouw zorgpolis kan het programma geheel of gedeeltelijk vergoed worden door jouw zorgverzekeraar.

Annelies: ‘In eerste instantie vond ik het best eng om een grote pigmentvlek op mijn voorhoofd te laten laseren. Janine had mij verteld dat het na de laserbehandeling een donkerdere plek zou worden, waarna een korst zou ontstaan. Omdat ik een verdacht plekje heb laten verwijderen in mijn hals, nam Janine geen risico en schreef een brief naar mijn dermatoloog, die groen licht gaf voor de laserbehandeling. Uiteindelijk heeft mijn zorgverzekeraar de behandeling en bijbehorende camouflagetherapie volledig vergoed. Ik ben nog steeds heel blij met het resultaat! En smeer dagelijks trouw met mijn !QMS Cellular Sun Protection!’

1