Acne behandeling

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de wand van de talgklier. Talgklieren zorgen voor de productie van sebum, hetgeen je huid soepel houdt en beschermt tegen uitdroging. Bij een te grote sebumproductie, kunnen de wanden van de talgklier geïrriteerd raken en .
Acne wordt vaak gezien als een aandoening van jongeren rondom de puberteit. Deze vorm wordt acne vulgaris genoemd. Meer dan 80% van de jongeren heeft hiervan in meer of mindere mate last. Sommige vormen van acne blijven langer aanwezig of ontstaan later. Een ernstige vorm is acne conglobata, die geneest met littekens. En een vorm die later optreedt en vaker bij vrouwen, is de acne tarda, letterlijk vertaald ‘late acne’. Acne tarda staat mede onder invloed van hormonale schommelingen.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat meestal tijdens de puberteit. Onder invloed van hormonen, neemt de hoeveelheid talg in de talklieren toe. Dit kan op het gezicht, maar ook op de borst en de rug ontstaan. Talg is noodzakelijk om de huid te beschermen en soepel te houden. Als er echter veel talg ontstaat, raakt de afvoer van de tagklier verstopt. Zo ontstaan mee-eters en comedonen. Bij een huid met acne is de huid sterker verhoornd dan normaal. Dat betekent dat zich veel dode huidcellen op de huid bevinden. De afvoergang van de talgklier die al verstopt was, wordt hierdoor nauwer. In de talgklier zelf voeden bacteriën zich met talg en zetten dit om in vetzuren. Dit irriteert de wand van de talgklier. Hierdoor zet de talgklier uit en deze scheurt uiteindelijk open. Dit komt terecht in het bindweefsel dat er omheen ligt en veroorzaakt daar een ontsteking. Dit is zichtbaar als rode pukkels, puistjes en onderhuidse verhardingen. Bij ernstigere vormen van acne kunnen onderhuidse knobbels en ernstige ontstekingen ontstaan, die met elkaar zijn verbonden.

Hoe kan ik van acne afkomen?

Allereerst is dit afhankelijk van meerdere factoren. Zonder adequate dagelijkse verzorging van de huid, is succesvolle bestrijding van acne eigenlijk niet mogelijk. Dat betekent: twee keer per dag de huid op de juiste manier reinigen met een bij jouw huid passend product.

Bij acne speelt voedingspatroon zeker een rol. Dat betekent dat fastfood en voedingsmiddelen met snelle koolhydraten (witbrood, pasta, snoep, koek etc.) en producten met koemelk (kaas, boter, melk etc.) acne in stand kunnen houden of kunnen verergeren. Inmiddels is dit door verschillende wetenschappelijke onderzoeken vast komen te staan. Gebruik van veel groenten en fruit daarentegen is gezond en bevordert de genezing van de huid.

Cosmetisch expert

Janine heeft meer dan 20 jaar ervaring als huid- en lasertherapeut.

Effectief en pijnloos

Behandelingen zijn niet gevaarlijk en erg effectief.

Uitstekende reviews

Helemaal Huid heeft uitstekende reviews. Zelf ervaren hoe de behandeling is? Vraag een consult aan.

Meerdere locaties

Twee locaties, centraal in NL, goed bereikbaar met OV en met voldoende parkeergelegenheid

Acne behandeling - Helemaal Huid

Wat zijn de oorzaken van acne?

Zoals al gezegd, ontstaat acne vaak tijdens de puberteit, maar ook daarna kan acne ontstaan. Onder invloed van hormoonschommelingen kan acne (weer) de kop opsteken. Stress kan acne bijvoorbeeld verergeren.

Er zijn echter ook externe factoren die acne kunnen uitlokken, zoals het dragen van een helm en sommige vormen van cosmetica die de huid ‘afsluiten’. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan het ontstaan van acne triggeren.

Wat kunnen de gevolgen van acne zijn?

Allereerst: mensen met acne hebben vaak te maken met vooroordelen en soms zelfs regelrechte discriminatie. Acne heeft niets te maken met gebrekkige hygiëne. Als je er als acnepatiënt alles aan doet om je acne onder controle te krijgen en dat lukt niet of niet goed, dan kan dat frustraties, schaamte en een lager zelfbeeld tot gevolg hebben. Kortom: acne heeft invloed op je psyche.

Fysieke ongemakken kunnen zich uiten zich als druk op de huid of pijn, een rode of glimmende huid door verhoogde productie van talg en een onrustig huidbeeld. De gevolgen van genezende acne kan een vlekkerig huidbeeld veroorzaken en in sommige gevallen littekens.

Acne behandeling

Acnetherapie en behandelingen

Acnetherapie begint bij de juiste dagelijkse verzorging van de huid thuis en het zoveel mogelijk vermijden van triggers . Ook het voedingspatroon aanpassen kan nuttig zijn. Huisartsen en dermatologen schrijven diverse preparaten voor. Te beginnen bij lotions en crèmes, via antibiotica tot de sterkste medicatie om acne te bestrijden: isotretinoïne (merknaam Roaccutane). Dit ‘paardenmiddel’ wordt alleen in zeer ernstige gevallen van acne voorgeschreven. Het heeft verschillende bijwerkingen, zoals een zeer droge huid en droge slijmvliezen. Dat kan erg hinderlijk zijn. Bovendien sta je tijdens het gebruik onder strenge medische controle: isotretinoïne kan bijv. je leverfunctie aantasten.

De huidspecialist of huidtherapeut kan professionele dieptereinigingen toepassen, kruidenpeelings (bijv. tijdens een zwangerschap) en verschillende vormen en soorten chemische peelings. Ook laserbehandelingen kunnen deel uitmaken van het behandelplan. Een behandelplan wordt na een uitgebreide huidscan individueel opgesteld, waarbij vaak wordt gekozen voor een combinatie van verschillende behandelingen. Afhankelijk van de ernst van de acne, kunnen er bij littekens ook diverse soorten apparatuur worden toegepast.

Heb je een ernstige vorm van (rest)acne? Momenteel zijn wij aan het onderzoeken of wij een nieuwe, veelbelovende methode met behulp van een bepaalde laser gaan toepassen in onze instituten. Binnenkort volgt meer info hierover.

Acnetherapie valt of staat met het opvolgen van onze huidverzorgings- en leefstijladviezen. Onze huidspecialisten en huidtherapeuten zullen er alles aan doen om je te helpen en te motiveren. We gaan een samenwerking aan, die alleen tot zichtbare resultaten kan leiden wanneer je onze aanwijzingen en adviezen strikt opvolgt.

Behandeling: Tijd: Prijs:
Acnetherapie – uitsluitend uitreinigen 00:30 € 49,50
Acnetherapie – uitreinigen en kalmeren 00:45 € 67,-
Acnetherapie inclusief chemische peeling superficieel 00:45 € 83,-

Ervaringen van onze klanten

Anne-Aafke Sol
Anne-Aafke Sol
10:22 29 Sep 21
Fantastische ervaring bij Helemaal Huid. Wat een vakvrouw is Janine. Niet alleen kennis van zaken maar ook oprecht... betrokken. Ze gaat tot het uiterste om haar cliënt verder te helpen.Ook uitdagende cases weet zij effectief aan te pakken. Ik kan haar en Helemaal Huid van harte aanbevelen.lees verder
- Erwin -
- Erwin -
11:03 23 Dec 20
Tijdens fietsen vaak last van ontstoken haarzakjes. Twee eerdere pogingen elders leverden niet het gewenste resultaat.... Janine werk zeer professioneel en is duidelijk over wat je kunt verwachten. Je moet wel even 'met de billen bloot', maar het is het helemaal waard. Al ruim een half jaar totaal geen last meer. Had ik jaren eerder moeten doen!lees verder
Elske van Doornum
Elske van Doornum
13:17 18 Dec 20
Ik ben heel erg blij met de behandelingen en adviezen die ik krijg.Een paar maanden geleden kreeg ik de diagnose MS en... zou medicijnen krijgen om de ziekte af te remmen. Janine kwam uit zichzelf met advies over hoe om te gaan met bijwerkingen op mijn huid (die waren er!). Ik was verrast en geraakt door dit proactieve meedenken (de diagnose is op zichzelf al rot genoeg), echt superfijn!!!lees verder
Britt Visser
Britt Visser
05:42 14 Jul 20
Ondanks de gekke corona tijd en het feit dat de kliniek veel afspraken moet inhalen, wordt er voor mij toch steeds een... gaatje in de agenda geschoten zodat mijn manuele lymfedrainage behandeling door kan gaan. Want ik had het plotseling heel hard nodig ivm onverwachte operaties. Naast deze flexibiliteit voel je dat Janine heel goed weet waar ze het over heeft op gebied van lichaam en huid. Het voelt hier veilig en de resultaten zijn gelijk zichtbaar en voelbaar bij mij.lees verder
Carella Hommes
Carella Hommes
13:57 24 Jun 20
Een leuke aanbieding is nooit weg, dacht ik, en stapte Helemaal Huid binnen voor een gratis advies van Janine. Fijn,... en voorlopig genoeg.De kosten, hè... Toch opnieuw, met dochters, naar een leuke aanbieding voor €25. Nu met huidscan, een informatief verhaal over SkinCeuticals en proefmonstertjes die inderdaad deden wat Janine en team hadden verteld. Ik kocht al jaren een keur aan verschillende smeerseltjes, maar bleef een door zes jaar tropenzon beschadigde huid houden.De doorslag om Venus Viva behandelingen te boeken was de aanbeveling door mijn huisarts, die het volste vertrouwen heeft in Janine, en daarnaast mijn besluit om niet af te wachten of de zonschade zich verder zou ontwikkelen en er dan pas iets aan te doen. Ook had ik gelukkig een vol spaarpotje. Met huidscans liet Janine me zien waar de zonschade zat en hoe die eruit zou gaan zien mettertijd. Drie zorgvuldige en gezellige behandelingen later was mijn huid zoveel beter dat ik alle door haar aanbevolen producten kocht voor de verdere verzorging. Zelfs de lotion – waarom?! – maar die blijkt al even fantastisch als de rest. Ik blijf verbaasd dat twee of drie druppeltjes uit een pipet zoveel doen voor mijn huid. Op jaarbasis is het totale bedrag ongeveer hetzelfde aan wat ik vroeger uitgaf, en de bonus is dat mijn huid en ik er elke dag blij mee zijn.Helemaal Huid zet echt in op huidverbetering en maakt dat Helemaal Waar.  Vandaar dat ik dit enthousiaste team graag van harte aanbeveel.lees verder
Erna de Leeuw
Erna de Leeuw
19:27 14 Mar 20
Janine is een heel gedreven en kundig huidtherapeut. Ik kom bij haar voor oedeembehandelingen. Van tevoren had ik er... geen hoge verwachtingen van maar het helpt mij enorm goed. Ik voel me erg op mijn gemak in de praktijk en bij haar benadering. Een absolute aanrader.lees verder
C Lek
C Lek
19:02 06 Mar 20
Duidelijke uitleg wat er gedaan wordt voor en tijdens de behandeling. Goede nazorg instructies/advies. . Fijn dar ze... ook buiten openingstijden bereikbaar zijn. Erg klantvriendelijk en mijn huid is super verbeterd (couperose)lees verder
Marije Hoogenboezem
Marije Hoogenboezem
14:57 27 Jun 19
Ik heb een QMS behandeling gedaan. Het was een heerlijke treatment met mooie producten. De Schoonheidsspecialiste was... ervaren en kundig. Mijn huid zag er direct beter en stralend uit. Ze hebben een eigen parkeerplaats voor bezoekers. Ik kan deze salon aanraden!lees verder
Manda-Marieke Schuurer
Manda-Marieke Schuurer
17:30 04 Jun 19
Deskundig, vriendelijk personeel en state-of-art behandelmethoden.Fijn adres in Soest!
Sakina Elnesla
Sakina Elnesla
12:35 30 May 18
Goede service en vriendelijk personeel! Mijn vriendin en ik zijn hierover heel tevreden.
Rijk van Rossum
Rijk van Rossum
13:34 22 Jan 18
Het is altijd een klein feestje om naar Helemaal Huid in Soest te gaan. Hier werken huiddeskundigen die precies weten... wat jouw huid nodig heeft. En alles gebeurt in samenspraak met de klant. Zo fijn! Ik ben er trots op dat mijn huid weer zo straalt.lees verder
Anne Stoffers
Anne Stoffers
18:34 30 Oct 17
Helemaal huid is een super salon! kom hier al een aantal jaar. kwaliteit staat voorop en dat laten ze goed merken ook!... Ze zijn zeker een aanrader en ik ga niet meer weg hier.lees verder
Jolanda van der Ploeg
Jolanda van der Ploeg
22:58 27 Oct 17
Al 25 jaar kom ik bij Janine, de eigenaresse van Helemaal Huid. Fantastische behandelingen krijg ik al die tijd.... Volgens mijn vrienden ben ik sinds die tijd maar 10 jaar ouder geworden. Zo fijn de behandelingen, een genot om te ondergaan. Perfecte service en de dames van Helemaal huid overleggen altijd met je welke behandeling het meest geschikt voor je is. Een geweldige aanrader!!lees verder
Meer beoordelingen
js_loader
Suzanne K
Suzanne K
11:22 20 Sep 21
Absoluut 5 sterren. Wil je dat je huid in goede handen is, ga dan naar Helemaal Huid. Verstand van zaken en goede... adviezen. Open en eerlijk over wat wel en niet werkt. Van verwennerij tot wat ik nodig vind; bij Helemaal Huid kan ik terecht en ben meer dan tevreden. Bedankt!lees verder
Lonneke Hensen verbaten
Lonneke Hensen verbaten
15:01 03 Jul 21
Altijd liefdevol en attent geholpen door Jessica. Soprano Ice laser..heeft mij grotendeels van ongewenst haar bevrijd... en de bindweefsel massage voor het gezicht met Qms.. was ook top Ik kan voorlopig er niet meer heen ben weer aan het sparen..Ik hoop stiekum dat ze ooit echt een Elimineer Cellulite apparaat in huis gaan halen dan wordt ik zeker weer klant Lieve huid therapeuten die service hoog in het vaandel hebben staanlees verder
Simone S
Simone S
14:56 28 Jan 21
Ik kan een gezichtsbehandeling (en huidscan) bij Helemaal Huid, iedereen aanraden! Een fijne, ontspannende sfeer met... persoonlijke benadering. Daarnaast ook prettige en goede producten op natuurlijke basis. Mijn huid ziet er sinds de behandelingen en het gebruik van de juiste producten stukken beter en rustiger uit.lees verder
Natasja Sinkeldam
Natasja Sinkeldam
14:46 16 Jun 20
Ik heb een aantal laserbehandelingen ondergaan bij Helemaal Huid. Ik ben zeer tevreden. De medewerkers zijn zeer... deskundig en vriendelijk. Mij werd duidelijk verteld wat ik kon verwachten en de huidtherapeute nam uitgebreid tijd voor al mijn vragen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat, het komt overeen met de aan de voorkant geschetste verwachting.Ik beveel Helemaal Huid dan ook van harte aan!lees verder
Leen Zwier
Leen Zwier
16:26 12 Dec 19
Fijne producten en kundige mensen. Kom hier graag.
Hermione
Hermione
12:41 04 Jul 19
Een heerlijke plek met super mensen, fantastische behandelingen en geweldig resultaat. Mijn huid verwen moment een... aanrader voor iedereen !lees verder
C Sung
C Sung
16:48 03 Jul 19
Vandaag een QMS behandeling van Jessica gekregen. Ze is goed in haar vak en de bindweefselmassage was fantastisch.... Dank voor de fijne behandeling.lees verder
Joan Klaasen
Joan Klaasen
19:29 29 Jun 19
Wat een kennis en kunde in deze salon.Hele fijne producten en erg aardige en deskundige schoonheidsspecialisten. Mijn... huid ziet er weer fantastisch uit!lees verder
Romy Doorn
Romy Doorn
17:10 21 Jun 19
Een hele fijne behandeling gehad. Je voelt echt dat je met passie word behandeld. En dat zie ik in mijn huid terug.
Ba DeWe
Ba DeWe
20:08 20 Jun 19
In 2017 ben ik bij Helemaal Huid terecht gekomen voor acne behandeling. Na vele jaren elders kosten nog moeite te... hebben gespaard zonder langdurig resultaat, ben ik bij Helemaal Huid ontzettend goed geholpen door Janine. Ze heeft veel expertise en hanteert een holistische insteek die er voor heeft gezorgd dat ik na jaren last te hebben gehad van acne daar binnen 4 maanden van af was en dat resultaat houdt aan! Iedereen met huidklachten is bij Helemaal Huid in goede handen!lees verder
J. Kelderman
J. Kelderman
13:17 07 Jun 19
Al jaren mijn favoriete plek voor gezichtsbehandelingen. Ze werken met fijne en vernieuwende producten en hebben kennis... van zaken. Geen vraag is te gek en ze hebben overal antwoord op. Ik geniet altijd nog dagen na van de behandeling en mijn huid ook.lees verder
Meer beoordelingen
js_loader

Acne op ongebruikelijke plaatsen – Hidradenitis suppurativa

Acne wordt het meest gezien op het gelaat, de hals, de borst en de rug. Maar wist je dat acne bijvoorbeeld ook in de liezen en oksels kan voorkomen? Deze vorm wordt hidradenitis suppurativa genoemd en kan erg pijnlijk zijn. Deze vorm van acne veroorzaakt ongemak en littekens en je kunt er als patiënt letterlijk ziek van worden. Huisartsen en dermatologen verwijzen regelmatig naar ons door voor ontharingsbehandelingen in dit gebied.

Acnebehandeling vergoed via de zorgverzekeraar

Via je aanvullende zorgpolis kun je in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding van je acnebehandelingen en chemische peelings. Ook littekenbehandelingen na de ontstekingsfase van acne komen voor vergoeding in aanmerking. Wij zijn gecontracteerd door alle Nederlandse zorgverzekeraars. Kijk even in je polisvoorwaarden of je een verwijzing nodig hebt van de huisarts. Ook zonder verwijzing kun je bij ons terecht. De huidtherapeuten en huidspecialisten bij Helemaal Huid beschikken allen over de specialisatie Acne en helpen al jarenlang elke werkdag cliënten met acne. Je bent bij ons dus in veilige en deskundige handen!

Acne is (bijna) genezen, maar nu heb ik littekens

Sommige, vaak ernstigere vormen van acne genezen door middel van littekenvorming. Ook het zelf regelmatig uitknijpen (en daarbij de huid onbedoeld beschadigen) kan littekens veroorzaken. Deze littekens kunnen verschillende vormen hebben: als een puntje dieper in de huid (zogenaamde ‘icepicks’), maar ook wat oppervlakkiger en meer hoekig (zogenaamde ‘boxcar’ littekens). Sommige vormen van acne genezen met littekenvorming, deze vaak ernstige vorm van acne die meer bij mannen wordt gezien, wordt acne conglobata enoemd. Hierbij ontstaan tijdens het genezingsproces rode, vaak verheven littekens. Deze littekens kunnen ook buiten de wondranden ontstaan. Ook kunnen deze littekens pijnklachten geven (stekend). Door de variëteit in littekens, kun je je voorstellen dat de best passende littekentherapie individueel wordt afgestemd. Dit wordt mede bepaald door:

  • De periode dat de littekens al aanwezig zijn;
  • De vorm, omvang en diepte van de littekens;
  • De grootte van het aangedane huidgebied.

Mogelijke therapieën zijn bijvoorbeeld microneedling aangevuld met chemische peelings, Erbium YAG laser, Venus Viva radiofrequentie (collageeninductie). Net als acnetherapie wordt littekentherapie na acne vergoed vanuit de aanvullende zorgpolis.

Disclaimer:
De huid is een levend orgaan en er spelen bij het ontstaan van acne veel verschillende factoren een rol. Dat betekent dat wij geen garantie kunnen geven