Pigmentvlekken verwijderen in Amersfoort

Wil je jouw pigmentvlekken laten verwijderen in Amersfoort? Maak dan kennis met huidkliniek Helemaal Huid uit Soest. Onze gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten zullen jouw pigmentvlekken op veilige en effectieve wijze verwijderen via lasertherapie of speciale peelings. Je hebt hierbij de keuze uit drie behandelprogramma’s: small, medium en VIP. Welk programma voor jou geschikt is, hangt af van de vorm van jouw pigmentatie.

Geïnteresseerd in een pigmentbehandeling? Plan dan een vrijblijvend consult in op onze locatie in Soest. Huidkliniek Helemaal Huid is gevestigd aan de Soesterbergsestraat 61 te Soest, op ongeveer vijftien minuten rijden van Amersfoort. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Cosmetisch expert

Eigenaresse Janine heeft meer dan 20 jaar ervaring als huid- en lasertherapeut.

Effectief en pijnloos

De laserbehandelingen voor definitief ontharen zijn niet gevaarlijk en erg effectief. Ook voel je er nauwelijks iets van.

Uitstekende reviews

Helemaal Huid heeft uitstekende reviews. Zelf ervaren hoe de behandeling is? Vraag een gratis en vrijblijvend consult aan.

Kliniek in Soest

Goed te bereiken vanaf Amersfoort met het OV en de locatie heeft voldoende parkeergelegenheid.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn onregelmatige, bruine vlekken die bij veel mensen op de huid voorkomen. In het gezicht worden de vlekken vaak als storend ervaren. Daarom willen sommige mensen (ook in Amersfoort) de pigmentvlekken laten verwijderen. De vlekken ontstaan wanneer er onderhuids een ophoping van pigment (melanine) ontstaat. Er zijn meerdere pigmentverstoringen bekend: pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonnevlekken en zwangerschapsmasker.

De belangrijkste oorzaken

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken? Dat zijn de zon, hormonale schommelingen, erfelijkheid, Uv-licht (zonnebank), huidbeschadiging, littekenvorming en een cellulair probleem. Voornamelijk de zon is de belangrijkste boosdoener. Want kun je ertegen doen? We adviseren altijd om fel zonlicht (UVA en UVB) zoveel mogelijk te vermijden én een beschermende zonnebrandcrème (liefst factor 50) te gebruiken.

Hoe verwijderen we pigmentvlekken in Amersfoort?

Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen oppervlakkig en dieper gelegen pigment in de huid. Oppervlakkig pigment kunnen onze huidtherapeuten relatief eenvoudig behandelen. De huidtherapeut kan vaststellen om welke vorm van pigmentatie het gaat. Hiervoor zetten wij een combinatie van therapeutische mogelijkheden in:

 • Lasertherapie: bij oppervlakkige pigmentatie op één of enkele plaatsen;
 • LED therapie: ter ondersteuning en acceleratie (als procesversneller);
 • Speciale peelings: waardoor de pigmentophopingen ‘uiteen vallen’;
 • Cosmelan therapie: werkt goed bij pigmentvlekken met een hormonale oorzaak en bij een grote hoeveelheid en/of groot huidgebied met pigmentvlekken;
 • Ondersteunende producten;
 • Camouflerende producten;
 • UV-protectie.

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken verwijderen

Welke vorm van huidtherapie tegen pigmentvlekken werkt het beste?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Bij Helemaal Huid hebben we de beschikking over meerdere technieken om pigmentproblemen aan te pakken. Zoals lasertherapie, micro needling, chemische peelings en Cosmelan therapie. Elke vorm van hyperpigmentatie is anders en vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. De combinatie van behandelingen door de huidtherapeut en gebruik van producten thuis geeft de beste resultaten.

Wanneer wordt lasertherapie tegen pigmentvlekken ingezet?

Bij een of enkele pigmentvlekken wordt, afhankelijk van de oorzaak, vaak gekozen voor lasertherapie. Melatonine (kleurstof) in de pigmentvlek is het doelwit van het laserlicht, dat wordt omgezet in warmte. Waardoor het pigment blijvend van structuur verandert en het lichaam dit overtollig pigment zelf opruimt. Vaak volstaan één of twee laserbehandelingen om de vlekken grotendeels of geheel te verwijderen.

Hoe ziet mijn huid er na een laserbehandeling tegen pigmentvlekken uit?

Het overtollig pigment wordt, na het laseren eerst lichter, vervolgens snel donkerder en na enkele dagen ontstaat er een korstje, dat er ongeveer een week later afvalt. Dit proces mag niet worden verstoord. De nieuwe huid die daaronder tevoorschijn komt, moet goed worden beschermd tegen UV licht. Houd rekening met een ‘downtime’ van 10 tot 14 dagen. Wil je graag meer informatie hierover ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen pigmentvlekken weer opnieuw ontstaan?

Hyperpigmentatie kent vele oorzaken en de huid is een levend orgaan. Regelmatige UV-expositie na de behandelingen kan nieuwe pigmentvlekken uitlokken. 365 dagen per jaar de huid adequaat beschermen tegen UV licht en het dragen van een hoed of pet verminderen dit risico. Houd er rekening mee dat onderhoudsbehandelingen nodig kunnen zijn.

Wanneer is de Cosmelan behandeling de beste keuze?

Bij een grote hoeveelheid en/of groot huidgebied met pigmentvlekken is Cosmelan de aangewezen therapievorm. Ook melasma (zwangerschapsmasker) reageert vaak heel goed op de Cosmelan therapie. Omdat deze therapie thuis wordt voortgezet gedurende een langere periode (4 maanden), worden ook dieperliggende pigmentvormende cellen goed aangepakt. Deze behandeling kost je daarom meer tijd. Maar het is bij pigmentvlekken met een hormonale oorzaak de eerste keuze. Geïnteresseerd in een Cosmelan behandeling? Maak dan gelijk een afspraak.

Het behandelplan voor pigmentvlekken verwijderen in Amersfoort

IMG_4572

Als de huidtherapeut eenmaal heeft vastgesteld om welke vorm van pigmentatie het gaat, kan het behandelplan opgemaakt worden. Er zijn drie behandelprogramma’s beschikbaar: small programma (een duur van drie maanden), medium programma (een duur van meer dan drie maanden) en VIP-programma (een duur van zes maanden). Alle programma’s zijn inclusief:

 • Producten ter ondersteuning en voor thuisgebruik;
 • Voedingssuppletie;
 • Regelmatige therapie in de kliniek;
 • Coaching via e-mail, Messenger en WhatsApp.

Tarieven voor pigmentvlekken verwijderen

Behandeling: Tijd: Prijs:
Lasertherapie pigmentatie (max. 3 plaatsen) 00:30 € 90,-
Lasertherapie pigmentatie (max. 6 plaatsen) 00:45 € 135,-

Ervaringen van onze klanten

Anne-Aafke Sol
Anne-Aafke Sol
10:22 29 Sep 21
Fantastische ervaring bij Helemaal Huid. Wat een vakvrouw is Janine. Niet alleen kennis van zaken maar ook oprecht... betrokken. Ze gaat tot het uiterste om haar cliënt verder te helpen.Ook uitdagende cases weet zij effectief aan te pakken. Ik kan haar en Helemaal Huid van harte aanbevelen.lees verder
- Erwin -
- Erwin -
11:03 23 Dec 20
Tijdens fietsen vaak last van ontstoken haarzakjes. Twee eerdere pogingen elders leverden niet het gewenste resultaat.... Janine werk zeer professioneel en is duidelijk over wat je kunt verwachten. Je moet wel even 'met de billen bloot', maar het is het helemaal waard. Al ruim een half jaar totaal geen last meer. Had ik jaren eerder moeten doen!lees verder
Elske van Doornum
Elske van Doornum
13:17 18 Dec 20
Ik ben heel erg blij met de behandelingen en adviezen die ik krijg.Een paar maanden geleden kreeg ik de diagnose MS en... zou medicijnen krijgen om de ziekte af te remmen. Janine kwam uit zichzelf met advies over hoe om te gaan met bijwerkingen op mijn huid (die waren er!). Ik was verrast en geraakt door dit proactieve meedenken (de diagnose is op zichzelf al rot genoeg), echt superfijn!!!lees verder
Britt Visser
Britt Visser
05:42 14 Jul 20
Ondanks de gekke corona tijd en het feit dat de kliniek veel afspraken moet inhalen, wordt er voor mij toch steeds een... gaatje in de agenda geschoten zodat mijn manuele lymfedrainage behandeling door kan gaan. Want ik had het plotseling heel hard nodig ivm onverwachte operaties. Naast deze flexibiliteit voel je dat Janine heel goed weet waar ze het over heeft op gebied van lichaam en huid. Het voelt hier veilig en de resultaten zijn gelijk zichtbaar en voelbaar bij mij.lees verder
Carella Hommes
Carella Hommes
13:57 24 Jun 20
Een leuke aanbieding is nooit weg, dacht ik, en stapte Helemaal Huid binnen voor een gratis advies van Janine. Fijn,... en voorlopig genoeg.De kosten, hè... Toch opnieuw, met dochters, naar een leuke aanbieding voor €25. Nu met huidscan, een informatief verhaal over SkinCeuticals en proefmonstertjes die inderdaad deden wat Janine en team hadden verteld. Ik kocht al jaren een keur aan verschillende smeerseltjes, maar bleef een door zes jaar tropenzon beschadigde huid houden.De doorslag om Venus Viva behandelingen te boeken was de aanbeveling door mijn huisarts, die het volste vertrouwen heeft in Janine, en daarnaast mijn besluit om niet af te wachten of de zonschade zich verder zou ontwikkelen en er dan pas iets aan te doen. Ook had ik gelukkig een vol spaarpotje. Met huidscans liet Janine me zien waar de zonschade zat en hoe die eruit zou gaan zien mettertijd. Drie zorgvuldige en gezellige behandelingen later was mijn huid zoveel beter dat ik alle door haar aanbevolen producten kocht voor de verdere verzorging. Zelfs de lotion – waarom?! – maar die blijkt al even fantastisch als de rest. Ik blijf verbaasd dat twee of drie druppeltjes uit een pipet zoveel doen voor mijn huid. Op jaarbasis is het totale bedrag ongeveer hetzelfde aan wat ik vroeger uitgaf, en de bonus is dat mijn huid en ik er elke dag blij mee zijn.Helemaal Huid zet echt in op huidverbetering en maakt dat Helemaal Waar.  Vandaar dat ik dit enthousiaste team graag van harte aanbeveel.lees verder
Erna de Leeuw
Erna de Leeuw
19:27 14 Mar 20
Janine is een heel gedreven en kundig huidtherapeut. Ik kom bij haar voor oedeembehandelingen. Van tevoren had ik er... geen hoge verwachtingen van maar het helpt mij enorm goed. Ik voel me erg op mijn gemak in de praktijk en bij haar benadering. Een absolute aanrader.lees verder
C Lek
C Lek
19:02 06 Mar 20
Duidelijke uitleg wat er gedaan wordt voor en tijdens de behandeling. Goede nazorg instructies/advies. . Fijn dar ze... ook buiten openingstijden bereikbaar zijn. Erg klantvriendelijk en mijn huid is super verbeterd (couperose)lees verder
Marije Hoogenboezem
Marije Hoogenboezem
14:57 27 Jun 19
Ik heb een QMS behandeling gedaan. Het was een heerlijke treatment met mooie producten. De Schoonheidsspecialiste was... ervaren en kundig. Mijn huid zag er direct beter en stralend uit. Ze hebben een eigen parkeerplaats voor bezoekers. Ik kan deze salon aanraden!lees verder
Manda-Marieke Schuurer
Manda-Marieke Schuurer
17:30 04 Jun 19
Deskundig, vriendelijk personeel en state-of-art behandelmethoden.Fijn adres in Soest!
Sakina Elnesla
Sakina Elnesla
12:35 30 May 18
Goede service en vriendelijk personeel! Mijn vriendin en ik zijn hierover heel tevreden.
Rijk van Rossum
Rijk van Rossum
13:34 22 Jan 18
Het is altijd een klein feestje om naar Helemaal Huid in Soest te gaan. Hier werken huiddeskundigen die precies weten... wat jouw huid nodig heeft. En alles gebeurt in samenspraak met de klant. Zo fijn! Ik ben er trots op dat mijn huid weer zo straalt.lees verder
Anne Stoffers
Anne Stoffers
18:34 30 Oct 17
Helemaal huid is een super salon! kom hier al een aantal jaar. kwaliteit staat voorop en dat laten ze goed merken ook!... Ze zijn zeker een aanrader en ik ga niet meer weg hier.lees verder
Jolanda van der Ploeg
Jolanda van der Ploeg
22:58 27 Oct 17
Al 25 jaar kom ik bij Janine, de eigenaresse van Helemaal Huid. Fantastische behandelingen krijg ik al die tijd.... Volgens mijn vrienden ben ik sinds die tijd maar 10 jaar ouder geworden. Zo fijn de behandelingen, een genot om te ondergaan. Perfecte service en de dames van Helemaal huid overleggen altijd met je welke behandeling het meest geschikt voor je is. Een geweldige aanrader!!lees verder
Meer beoordelingen
js_loader
Suzanne K
Suzanne K
11:22 20 Sep 21
Absoluut 5 sterren. Wil je dat je huid in goede handen is, ga dan naar Helemaal Huid. Verstand van zaken en goede... adviezen. Open en eerlijk over wat wel en niet werkt. Van verwennerij tot wat ik nodig vind; bij Helemaal Huid kan ik terecht en ben meer dan tevreden. Bedankt!lees verder
Lonneke Hensen verbaten
Lonneke Hensen verbaten
15:01 03 Jul 21
Altijd liefdevol en attent geholpen door Jessica. Soprano Ice laser..heeft mij grotendeels van ongewenst haar bevrijd... en de bindweefsel massage voor het gezicht met Qms.. was ook top Ik kan voorlopig er niet meer heen ben weer aan het sparen..Ik hoop stiekum dat ze ooit echt een Elimineer Cellulite apparaat in huis gaan halen dan wordt ik zeker weer klant Lieve huid therapeuten die service hoog in het vaandel hebben staanlees verder
Simone S
Simone S
14:56 28 Jan 21
Ik kan een gezichtsbehandeling (en huidscan) bij Helemaal Huid, iedereen aanraden! Een fijne, ontspannende sfeer met... persoonlijke benadering. Daarnaast ook prettige en goede producten op natuurlijke basis. Mijn huid ziet er sinds de behandelingen en het gebruik van de juiste producten stukken beter en rustiger uit.lees verder
Natasja Sinkeldam
Natasja Sinkeldam
14:46 16 Jun 20
Ik heb een aantal laserbehandelingen ondergaan bij Helemaal Huid. Ik ben zeer tevreden. De medewerkers zijn zeer... deskundig en vriendelijk. Mij werd duidelijk verteld wat ik kon verwachten en de huidtherapeute nam uitgebreid tijd voor al mijn vragen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat, het komt overeen met de aan de voorkant geschetste verwachting.Ik beveel Helemaal Huid dan ook van harte aan!lees verder
Leen Zwier
Leen Zwier
16:26 12 Dec 19
Fijne producten en kundige mensen. Kom hier graag.
Hermione
Hermione
12:41 04 Jul 19
Een heerlijke plek met super mensen, fantastische behandelingen en geweldig resultaat. Mijn huid verwen moment een... aanrader voor iedereen !lees verder
C Sung
C Sung
16:48 03 Jul 19
Vandaag een QMS behandeling van Jessica gekregen. Ze is goed in haar vak en de bindweefselmassage was fantastisch.... Dank voor de fijne behandeling.lees verder
Joan Klaasen
Joan Klaasen
19:29 29 Jun 19
Wat een kennis en kunde in deze salon.Hele fijne producten en erg aardige en deskundige schoonheidsspecialisten. Mijn... huid ziet er weer fantastisch uit!lees verder
Romy Doorn
Romy Doorn
17:10 21 Jun 19
Een hele fijne behandeling gehad. Je voelt echt dat je met passie word behandeld. En dat zie ik in mijn huid terug.
Ba DeWe
Ba DeWe
20:08 20 Jun 19
In 2017 ben ik bij Helemaal Huid terecht gekomen voor acne behandeling. Na vele jaren elders kosten nog moeite te... hebben gespaard zonder langdurig resultaat, ben ik bij Helemaal Huid ontzettend goed geholpen door Janine. Ze heeft veel expertise en hanteert een holistische insteek die er voor heeft gezorgd dat ik na jaren last te hebben gehad van acne daar binnen 4 maanden van af was en dat resultaat houdt aan! Iedereen met huidklachten is bij Helemaal Huid in goede handen!lees verder
J. Kelderman
J. Kelderman
13:17 07 Jun 19
Al jaren mijn favoriete plek voor gezichtsbehandelingen. Ze werken met fijne en vernieuwende producten en hebben kennis... van zaken. Geen vraag is te gek en ze hebben overal antwoord op. Ik geniet altijd nog dagen na van de behandeling en mijn huid ook.lees verder
Meer beoordelingen
js_loader

Plan een vrijblijvend consult in

Woon je in Amersfoort en heb je pigmentvlekken in je gezicht die je wilt laten verwijderen? Kies dan voor een behandeling bij huidkliniek Helemaal Huid. Vraag een vrijblijvend consult aan, dan bekijken we welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huidtype en pigmentatie.

Wil je graag meer weten over onze behandelingen? Kom dan met ons in contact. Naast pigmentvlekken verwijderen zijn we ook specialist in ontharen, bekijk de pagina voor meer informatie.